Czechy w centrum Wrocławia

10 kwietnia 2017

Drevny Kocur, czyli restauracja z kuchnią naszych południowych sąsiadów, niebawem otworzy swoje podwoje dla wrocławian. Lokal na ponad 200 osób będzie zlokalizowany w OVO Wrocław. To już piąta restauracja w tym multifunkcyjnym kompleksie.

Drevny Kocur we Wrocławiu będzie drugim po Poznaniu lokalem w Polsce lejącym Budweiser Budvar z tanka. Słynne piwo pochodzi wprost z Czeskich Budziejovic, gdzie znajduje się jedyny narodowy browar w Czechach. Wśród dań, których już wkrótce będzie można spróbować w nowej restauracji znajdą się m.in. tradycyjne czeskie knedliki podawane z pieczenią w słodkim sosie z żurawiną i bitą śmietaną, smażony ser oraz schabowy w cieście ziemniaczanym, serwowany z modrą kapustą i sosem tatarskim.

Drevny Kocur ugości jednorazowo ponad 200 osób. Na powierzchni 535 mkw. zmieszczą się nie tylko stoliki dla gości, ale również owalna kuchnia umieszczona w samym sercu restauracji. Wokół niej powstanie oryginalny bar wpisujący się w futurystyczną sylwetkę OVO. W wystroju lokalu będzie dominować drewno i stal oraz szarości.

 

Treść znajduje się w archiwum

Możesz ją przeczytać kupując dostęp do naszego archiwum STANDARD.