Studio Chapman Taylor otrzymało zlecenie na przygotowanie aranżacji pierwszego piętra wysokościowca. Ma tam powstać strefa gastronomiczna, której otwarcie zaplanowano na jesień przyszłego roku.
Przygotowanych na niej zostanie dwanaście lokali gastronomicznych, w tym bar i restauracje mogące jednorazowo przyjąć około trzystu gości. Projekt nosi nazwę Sky Food. Nad jego koncepcją pracuje brytyjska pracownia założona w 1959 roku i posiadająca od ćwierć wieku warszawski oddział. Studio ma doświadczenie m.in. w realizacji projektów z zakresu handlu detalicznego, przestrzeni biurowych i hotelarstwa.
Reklama
Ogólny pomysł zakłada aranżację trzech stref food courtu, z których każda nawiąże do innego artysty lub okresu w sztuce. Pierwsza będzie inspirowana twórczością Fridy Kahlo, druga nawiąże do twórczości Wojciecha Fangora, a trzecia ma stanowić odniesienie do stylu art déco.
Proces komercjalizacji powstającej strefy gastronomicznej jest w toku i ma zakończyć się jesienią tego roku. Przygotowanie przestrzeni Sky Food to kolejny krok zmieniający wrocławski wysokościowiec. Przed wakacjami udostępniono dla odwiedzających przebudowany taras widokowy znajdujący się na 49. piętrze inwestycji.