Zwiększona powierzchnia magazynu oraz rozszerzenie strefy składowania artykułów wymagających przechowywania w niskich temperaturach - to efekty rozbudowy infrastruktury użytkowanej przez francuską sieć handlową. Obsługą inwestycji zajmuje się firma ID Logistics.
Operator logistyczny specjalizuje się w logistyce kontraktowej. Firma była także odpowiedzialna za rozbudowę bydgoskiego centrum dystrybucji marki Carrefour. W skutek tych działań magazynowa przestrzeń zwiększyła się o 4,8 tys. mkw. i wynosi łącznie obecnie niemal 42 tys. metrów. Podobnie stało się w strefie fresh gdzie składowane są wrażliwe artykuły spożywcze, wymagające ściśle kontrolowanej temperatury. Jej rozbudowa była konieczna głównie ze względu na zwiększenie asortymentu i zakresu obsługi ryb, w tym tych świeżych. Z bydgoskiego kompleksu ryby dostarczane są do magazynów sieci Carrefour w Rawie Mazowieckiej i Psarach.
Treść znajduje się w archiwum
Możesz ją przeczytać kupując dostęp do naszego archiwum STANDARD.