Nowe smaki w Royal Wilanów

10 października 2016

Smakosze z Wilanowa mają nowe miejsce do odwiedzania. Pod koniec września w Royal Wilanów otworzyła się nowa restauracja – Plato.

W Plato można skosztować dań inspirowanych kuchnią śródziemnomorską, przygotowywanych z hiszpańskich produktów. Osoby lubiące oryginalne dania mogą spróbować m.in.: ośmiornicy, perliczki czy ozora wołowego. Dla kuchennych tradycjonalistów jest również wiele opcji, w tym stek lub ryby. Do posiłku doskonale pasują wina wybierane specjalnie dla Plato przez uznanych sommelierów.

Restaurację obsługuje młody i dynamiczny zespół, pod przewodnictwem szefa kuchni Michała Gniadka, który kulinarne szlify zdobywał w prestiżowych restauracjach takich jak Warszawska Senses Restaurant czy Londyńska Galvin at Windows, wyróżnionych gwiazdkami przewodnika Michelin oraz czapkami Gault&Millau. Lata doświadczenia pozwoliły mu na stworzenie oryginalnego autorskiego menu, opartego na wyselekcjonowanych produktach najwyższej jakości. Wszystkie dania przygotowywane są z dbałością nie tylko o smak, ale też o interesujący, artystyczny wygląd.

 

Treść znajduje się w archiwum

Możesz ją przeczytać kupując dostęp do naszego archiwum STANDARD.